első HF oldal
ÚJ HIT ÉS FÉNY HONLAP

ÚJ HONLAPUNK CÍME:

http://www.hitesfeny.hu

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Archívum
 
 
Hit és Fényes lapok
 
Más oldalak
 
Vallási oldalak
 
Még képek!
 
Szavazás - Zene
Milyen zenét szeretsz?

Rock (56 / 19%)
Klasszikus (47 / 16%)
Nép (33 / 11%)
Pop (14 / 5%)
Metál (13 / 4%)
Techno-Elektronikus (5 / 2%)
Világ (10 / 3%)
Jazz (21 / 7%)
Minden félét (96 / 32%)
Nem szeretm a zenét (7 / 2%)

Szavazatok száma: 302

Létrehozás időpontja:
2006-09-11 16:43:23

Szavazás lezárva:
2015-06-04 22:54:46


Lezárt szavazások
 
Szavazás
Lezárt szavazások
 
Hírek
Hírek : Alapszabály-tervezet

Alapszabály-tervezet

Erika  2009.01.07. 14:48

HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE

Alapszabály-tervezet

 

 


HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE

Alapszabály

 

 

I. Általános rendelkezések

 

1. Az egyesület neve: HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE

2. Székhelye: 1151, Benkő I. u. 4.

3. Működési területe: Magyarország

4. Bélyegzője: „HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE  Budapest”

5. Tevékenysége: Értelmi sérült személyek számára létrehoz , illetve működésében támogat olyan közösségeket, melyek a Hit és Fény Nemzetközi Közösség elveire és lelkiségére épülnek, melyeket a „Charta és Konstitúció” tartalmaz (bővebb információ: Foi et Lumiere International, 3 rue du Laos 75015 Paris – France; www.foietlumiere.org).
Az egyesületnek profitszerző célja nincs.
Az egyesület képviselete a Nemzetközi Közösségek Általános Tanácsában van.
Tevékenységünkről bővebben lásd II. pontot.

 

 

II. Az egyesület céljai, feladatai

 

1.      A HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE olyan közösségeket kíván létrehozni működésükben támogatni az egész ország területén, melyek lehetővé teszik, hogy kölcsönös és egyenrangú kapcsolatok születhessenek értelmi sérültek, családjaik és segítő barátaik között.

A fenti közösségek, amelyek a Hit és Fény Nemzetközi Közösség elveit és lelkiségét követve szerveződnek, képezik az egyesület alapját, az egyesület tagjai tevékenységüket elsősorban saját közösségükön belül fejtik ki. A közösségek tevékenységét a közösségfelelősök (lásd IV.) koordinálják.

Ezek a közösségek rendszeresen találkoznak, így megvalósítva a „Charta és Konstitúció”-ban részletezett céljaikat[, hogy a tagok között (egyenrangú) barátságok szülessenek és elmélyüljenek, osztozzanak egymás gondjaiban és örömeiben, együtt imádkozzanak és együtt ünnepeljenek.]

2.      A HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE olyan körülményeket kíván biztosítani, hogy ezek a közösségek és tagjaik

·         testvéri szálakat teremtsenek és ápoljanak egymással, különösen a nemzeti, nemzetközi találkozóik és zarándoklataik alkalmával,

·         kapcsolatot találjanak más egyházi és civil közösségekkel, egyesületekkel, melyek segítik a sérült embereket testi, lelki képességeik fejlődésében, segítik megtalálni helyüket a társadalomban és az egyházban,

·         tanúságot tegyenek Jézus kapcsolatáról az értelmi sérült emberekkel, arról, hogy ők is Isten gyermekei, akik képesek a lelki életre, a valódi életszentségre.

3.      A HIT ÉS FÉNY MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE ezeket a célkitűzéseit különösen azáltal kívánja előmozdítani, hogy találkozásokat, zarándoklatokat, nyári táborokat, kirándulásokat szervez, saját kiadású kiadványokat terjeszt, olyan lehetőségeket biztosít, ahol időről időre testvéri közösségben tartózkodhatnak értelmi sérült és egészséges emberek, és általában támogat minden olyan kezdeményezést, amely összhangban van célkitűzéseivel, és segíti azok megvalósulását.

A fenti rendezvényeken az egyesület tagjain kívül más személyek is részt vehetnek.

 

III. Az egyesület tagjai. Rendes és pártoló tagok

 

1.      Az egyesület rendes tagja lehet minden természetes személy, aki az egyesület alapszabályát magára nézve kötelezőnek elfogadja.

2.      Pártoló tagok lehetnek azok a természetes vagy jogi személyek, akik adományaikkal kívánják támogatni az egyesület munkáját.

3.      A tagság megszűnik:
      - a tag kilépésével (a tag minden indoklás nélkül kiléphet, a tagság az ezt bejelentő irat       Adminisztratív Tanácshoz érkezésével szűnik meg)

            - a tag halálával
            - a tag kizárásával (a Küldöttgyűlés titkos, minősített többséggel hozott határozattal, az    érintett tag meghallgatását követően kizárhatja az egyesületnek azt a tagját, aki             az alapszabály rendelkezései ellen súlyosan vét)

4.      A tagok tagdíjat fizetnek, melynek összegét és a fizetés módját a Küldöttgyűlés határozza meg.

5.      A tagság megszűnése esetén tagdíj visszakövetelésének helye nincs, a tagdíj felhasználását illetően kifogás nem tehető.

6.      A tagok jogai:
      - részt vehetnek az egyesület tevékenységében és rendezvényein,
      - a rendes tagok területi alapon közösségekbe szerveződnek, amelynek keretei között választhatnak és megválaszthatók az egyesület szerveibe.

7.      A tagok kötelezettségei:
      - tagdíj fizetése
      - elvállalt tisztséggel, megbízással járó feladat teljesítése

 

 

 

IV. Az egyesület szervezete

 

IV/1.  Közösségi felépítés:

 

a)      Az egyesület tagjai területi alapon közösségekbe szerveződnek. Köztük sérültek, családtagok és segítő barátok, lehetőség szerint közel egyenlő arányban vannak jelen. A közösséget a közösségfelelős vezeti, tevékenységét koordinálja, kapcsolatot tart a régiófelelőssel, és a többi közösséggel. A felelőst a közösség tagjai választják, mandátuma három évre szól, ami kétszer megújítható.

b)      A közösségek területi alapon régiókat hoznak létre. A régiót a régiófelelős vezeti, akit az adott régióba tartozó közösségek felelősei választanak. Mandátuma három évre szól, kétszer megújítható. A régiófelelős a régióba tartozó közösségek felelőseivel határoz a régió tevékenységéről.

 

 

IV/2.  Szervezet:

 

A.    Az egyesület szervei:
A/1. Küldöttgyűlés
A/2. Adminisztratív Tanács

 

 

 

A/1. Az egyesület legfőbb szerve a Küldöttgyűlés.

 

1.                  Résztvevői:
A közösségek felelősei vagy megbízott képviselői  és a régiók felelősei.

2.         &

 

Üdvözlünk minden kedves látogatót oldalunkon!

Jó nézelődést! :)

 

Köszönjük, hogy adója 1%-ával is támogatja a

Hit és Fény Alapítványt !

Adószám: 19650421-1-42

OTP Bank: 11705008-20134488-00000000

 
Látogatottság
Indulás: 2004-10-09
 

Írhatsz nekünk:

hitesfeny@gmail.com

 
Hírdető fal
 
Az idő
 
Naptár
2018. Május
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 

Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel,a legkedvezõbb áron és ingyenes konzultáció,a csillagjövõ oldalon. Katt!    *****    ~~~~ SOS ~ KÉRLEK, KÖVESD BE EZT A PROFILT, DIPLOMAMUNKÁMHOZ SZÜKSÉGES! DOBJ OTT EGY ÜZIT, ÉS VISSZAKÖVETLEK! ~ SOS ~~~~    *****    Rendelj részletes születési horoszkópot,3 éves ajándék elõrejelzéssel. Várlak szeretettel az oldalamon, kattints ide!!!!    *****    3D VIRTUÁLIS VILÁG!REGISZTRÁLJ TÖLSD LE A JÁTÉKOT ÉS ISMERKEDJ VILÁG SZERTE ÚJ EMBEREKKE!CLICKELJ A REGISZTÁLÁSHOZ!!!    *****    Vonatozzunk együtt a gyereknapon! Robogjatok Budapesten vagy Balatonfenyvesen, vagy készítsetek kisvonatot a Mesetárban!    *****    Filmes hírek és kritikák lelõhelye. ÚJ oldal, ami filmekkel és színészekkel foglalkozik. Nézz be most és máskor is!    *****    Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról | Az egyetlen magyar forrás a BOSSZÚÁLLÓK univerzumáról    *****    HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON RAJONGÓI OLDAL - HAMAROSAN - DOVE CAMERON    *****    KÖNYVAJÁNLÓK - ha nem tudod mit olvass, itt találhatsz hozzá inspirációt - BOOKISLAND    *****    Loki rajongók! Fan Fiction és egyéb történetek! Gyere és olvass nálam kedvedre! Ha tetszik, claim loyalty to me! (Loki)    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND